Ga naar hoofdinhoud
Kennisbank - Sjabloon Do’s & Don’ts

Algemeen

Er zijn een aantal belangrijke zaken die je wel of nou juist niet moet doen.

Woorden checken

Do: Controleer je te herkennen woorden.

Als je één of meer woorden selecteert om bijvoorbeeld de rubriek te laten herkennen controleer dan wel of OpenDIS die woorden goed heeft gelezen. Woorden die niet goed gelezen worden zullen ervoor zorgen dat je nieuwe sjabloon niet of minder vaak kan worden gematcht.

Selectie afzender in sjabloon
Tekst n.a.v. selectie in sjabloon

Testen

Do: Test je sjabloon.

Na afronding van het sjabloon is het verstandig om het meteen te testen. Als je het sjabloon direct vanuit het poststuk hebt aangemaakt kom je na het opslaan van het sjabloon meteen weer terug in het bewuste document. Ga naar de widget “Matches” en klik op “OPNIEUW TE MATCHEN”. Als je zojuist gemaakte sjabloon klopt worden bij de widget “Details – Document” de velden Afzender, Rubriek en Labels gevuld met de gewenste waardes.

Document opnieuw matchen

Kenmerken kiezen

Don’t: Algemene kenmerken kiezen.

Kies specifieke kenmerken voor herkenning van afzenders en rubrieken. Te algemene kenmerken kunnen ervoor zorgen dat je nieuwe sjabloon op verkeerde documenten wordt gematcht.

Markering vak maken

Don’t: Een (te) klein markering vak kiezen.

Als je markeringsvakken maakt die te klein zijn dan kan het gebeuren dat het gezochte kenmerk buiten het markeringsvak valt als het document een keer anders (hoger/lager/scheef) door de scanner gaat. Bij dossiergegevens moet je rekening houden met langere namen en adressen.

Een markering vak dat te groot is kan er juist voor zorgen dat er onnodige matchconflicten ontstaan.

Verkeerde voorbeeld
Teveel woorden in je venster.
Te grote selectie
Goede voorbeeld
Goede selectie, lang genoeg voor andere namen.
Goede selectie, lange namen passen en niet teveel ruimte eromheen.
Back To Top