Kennisbank - Scanmethodiek

Scanner instellingen

Voor een goed resultaat van je scanner in combinatie met OpenDIS gebruik je de volgende instellingen:

• Bij gebruik van PDF resolutie: 200dpi
  • Bij gebruik van TIFF (zwart/wit met compressie) resolutie: 300dpi
  • Altijd dubbelzijdig scannen
    Functies zoals “Blanco pagina overslaan” niet gebruiken. OpenDIS zal deze blanco pagina’s zelf verwijderen.

Uploaden

Er zijn 3 manieren om bestanden in je OpenDIS archief te krijgen.

Automatisch

Met behulp van de tool “OpenDIS upload” (of andere SFTP client) worden lokale mappen met hun inhoud gesynchroniseerd naar je OpenDIS account.

Handmatig Tour

Via de browser kun je documenten handmatig uploaden.

E-mail

Binnen OpenDIS kun je koppelen met je M365 account en worden e-mails (en bijlages) opgeslagen in je OpenDIS-account. Bijlages worden afgehandeld volgens de Handmatig splitsen methode.

Splitsen

Voor het verwerken van scans door OpenDIS moet duidelijk zijn hoe OpenDIS het bestand moet splitsen. Dat kan op 3 manieren.

Single page scans (duplex)

Je scans worden verwerkt door de scanner en in één bestand opgeslagen. Van elk document wordt de voorkant en achterkant gescand. Dus na elke 2 pagina’s begint een nieuw document. Op basis van die telling zal OpenDIS het bestand splitsen.

Scheidingsvel

Je scans worden fysiek al gescheiden door een scheidingsvel. Je scans worden dan in 1 bestand opgeslagen. Na het uploaden van dit bestand zal OpenDIS het scheidingvel herkennen en op basis daarvan splitsen.

Handmatig

Je bepaalt zelf hoeveel pagina’s er in 1 bestand worden gescand en OpenDIS zal dit als 1 document hanteren.